Close
Hírlevél
Email:

Kép Bogár László: Hol vagyon a vagyon?

Bogár László: Hol vagyon a vagyon?

Borítóterv: Őri Kiss István
Borító: papírkötés
Oldalszám. 309 p.
ISBN: 978 963 662 802 4
Kiadás éve: 2005
Sorozat: És mégis élünk! 21. kötet
Régi ár: 3200 Ft
Ár: 2560 Ft
:

Bogár László 

A cím kissé ügyetlenül ironikus szójátéka arra a groteszk ellentmondásra utal, amelynek lényege az, hogy az emberiség és benne a magyarság úgy akar a „jó gazda gondosságával”  gazdálkodni a szakrális felelősségére bízott  világgal, hogy e roppant vagyontömeg lényegi összefüggéseiről  fogalma sincs.

Az emberi gazdálkodás alapvető célja az, hogy a méltó élet feltételeit megteremtse, az adott emberi közösség anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi, szellemi javait gyarapítsa.

Nagyon fontos lenne, hogy a közösség időről időre pontosan áttekintse, hogy miként sáfárkodott e javaival, hogy a vagyona gyarapodott, vagy fogyatkozott.

Ez a könyv a szerző olyan írásait és interjúit foglalja össze, amelyek arra a kérdésre keresik a választ, hogy „hol vagyon a vagyon”. Vagyis van-e bármilyen elképzelésünk arról, hogy mi van e rendkívül súlyos kihívástömeg legmélyebb rétegeiben. Az ember nevű élőlény létének kritikus elágazási pontjához érkezett. Vagy képes végre szembesülni azzal, hogy mit művel, és változtat önpusztító létmódján, vagy ebben a formájában megszűnik létezni. Ez a könyv talán segíthet a válasz megtalálásában.