Close
Hírlevél
Email:

Kép Baritz L. O.P.: Háromdimenziós gazdaság

Baritz L. O.P.: Háromdimenziós gazdaság

Alcím: Lehet-e gazdálkodni erényetikai paradigmában?
Borító: keménykötés
Oldalszám: 314 p.
ISBN: 978 963 662 860 4
Kiadás éve: 2016,2017
Régi ár: 3200 Ft
Ár: 2560 Ft
:

Baritz Sarolta Laura OP

Az Olvasó egy időszerű és intellektuálisan meggyőző művet tart a kezében. A könyv közérthető empirikus kutatáson alapul, és bátor javaslatokat fogalmaz meg arról, mi lenne a teendő reduktív ökonomizmussal és mérgező nyereséghajhászással fertőzött korszakunkban. (…) A közgazdaságtan tanulmányozói, akik szeretnének végre kiszabadulni az „optimalizáló gazdasági szereplők” utópisztikus világából, és eljutni az igazi, többdimenziós emberek világába, természetéből fakadóan rokonszenvesnek fogják találni ezt a könyvet.

Prof. Stefano Zamagni Ph.D. University of Bologna

Válságokkal teli világunkban egyre többen felismerik, hogy a gazdasági folyamatokat, illetve a cégeket lehet társadalmilag hasznosan is irányítani. Hangsúlyossá válik a döntéshozó egyén felelőssége. (…) Ennek az „új” szemléletnek szerencsére egyre több hirdetője van, de egyikük sem jutott olyan mélységekbe, olyan messzire, mint Laura nővér, aki (…) ezt a szemléletét nemcsak hirdeti, hanem tanítja is, mesterfokon.

Fodor István, az Ericsson Magyarország korábbi vezérigazgatója, majd elnöke

Multikulturális világunkban sokan értékválsággal küzdenek. Melyiket a sok közül? Van-e olyan, amely a többi fölött áll, amely mindegyiknél értékesebb? Az erények pedig szinte ismeretlenek az átlagember számára. Így napjainkban az érték- és erényorientáltság vizsgálata óriási kihívást jelent. Ha pedig mindezt a gazdaság világában kutatjuk, szinte megoldhatatlan feladat elé állítja az embert. Köszönet a szerzőnek, hogy mindezek ellenére mert ehhez a témához nyúlni.

Dr. Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke


… Ahogy egy ínycsiklandozó receptet olvasva az ember kedvet kap az étel elkészítéshez, úgy érez késztetést a ma embere Baritz Sarolta Laura disszertációjának olvasásakor a változtatásra, a gyakorlati megvalósításra. Törekedni az erényetika alapértékeire és az emberközpontú gazdaság elérésére épp olyan evidencia lehetne a hétköznapi és a tudományos életben, mint az ételben a só vagy a fűszer, mégis beszélni, írni kell róla, kutatni kell és cselekedni érte.


Antal Bálint, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója