Close
Hírlevél
Email:

Kép Fromager: Háborúk, Olaj, Radikalizmus

Fromager: Háborúk, Olaj, Radikalizmus

Csapdában a keleti keresztények
Fordító: Pozsgai Nóra
Borítóterv: Őri Kiss István
Oldalszám: 159 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978-963-662-800-0
Kiadás éve: 2017
Régi ár: 3200 Ft
Ár: 2560 Ft
:

Marc Fromager

Fordító: Pozsgai Nóra

Jelen munka eredeti kéziratát 2015 júniusában fejeztem be. Ez még az orosz beavatkozás és ami belőle következik, a kártyák alapos újraleosztása előtt történt. És azelőtt is, hogy a migránshullám Európába özönlött volna. (…) Különösen örülök, hogy ezt a munkát magyarra fordították, mivel Magyarország, akarva-akaratlan, ennek a cunaminak a tengelyében találta magát. (…)

 

JÓMAGAM NEMCSAK A MIGRÁNSOK TÖMEGÉN ÜTKÖZTEM MEG mélységesen – akikkel kapcsolatban nem egészen világos, miért is feltétlen kötelességünk befogadni őket –, hanem azon is, ahogyan hagytuk, hogy a délkelet-európai országok egyedül nézzenek szembe ezzel az áradattal. Hasonlóan sokkoló volt, ahogyan a média tálalta az ügyet. (részletek a szerző előszavából)

 

MARC FROMAGER CSELEKVŐ KERESZTÉNYKÉNT, franciaként, európaiként összegzi tapasztalatait, gondolatait és kérdéseit(!). Az ACN (Aid to the Church in Need: a bajban lévő keresztények megsegítésére létrehozott pápai jogú szervezet) franciaországi szervezetének elnökeként hosszú évek óta, szembesül a Közel-Kelet és Afrika valóságával. Marc Fromager könyvének legnagyobb értéke, hogy a közvetlen tapasztalati valóságból indul ki. A térség átfogó ismerete, a legősibb keresztény közösségek megmentéséért érzett felelősség és nem utolsósorban az európai “téblábolás” ihlette könyvét.

(részlet Hölvényi György képviselő ajánlásából)