Close
Hírlevél
Email:

Kép És mégis megszólal a pálca ... - Medveczky Ádámmal beszélget Simon Erika ELFOGYOTT!!!

És mégis megszólal a pálca ... - Medveczky Ádámmal beszélget Simon Erika ELFOGYOTT!!!

Borító: papírkötés
Oldalszám: 112 p.
ISBN: 978-963-662-534-4
Kiadás éve: 2012
Sorozat: Miért hiszek? 84. kötete
Régi ár: 1500 Ft
Ár: 1200 Ft
:

Medveczky Ádám (Budapest, 1941. július 15. – ) Kossuth-díjas magyar karmester, a Magyar Állami Operaház és a MATÁV Szimfonikusok egykori zeneigazgatója, majd a Győri Filharmonikusok első karmestere volt. A Operaház rendszeresen visszahívott vendégkarmestere.Talán érdemes megismételni: a hit és a zene - legalábbis számomra - valahogy szétválaszthatatlan. Érintettem már, ahogy színre lépett az emberiség, a hitét is zenével fejezte ki. Nem lehet másként a hálaadás, érezték rögtön: olyan valaki uralkodik fölöttünk, akihez mi kevesek vagyunk, és őt dallal kell dicsérni. 


Közismert Dávid királytól is, hogy zenével kell dicsérni az Urat. És Pál apostolnak az intelmei: igenis hangosan, énekszóval kell dicsérni az Urat. És ez megint a megfoghatatlan miatt van. A megfoghatatlant fejezi ki a zene, és a hit is megfogalmazhatatlan. Miként az egész zeneirodalom és a művészet minden ága, a képzőművészet, vagy a drámai műfajok világa. Lehet akár példázat vagy megtörtént eset, mindig a hitnek egy-egy fázisát tükrözi. 

Ezt a fázist közvetíti a zene, a laudate csak zenére vonatkozhat, ahogy minden nagy te deum is hitből indul ki, a Jóistennek való dicséret...
ELFOGYOTT!!!